MUS CZEKOLADOWY

MUS CZEKOLADOWY

Dzisiaj przepis na bardzo czekoladowy mus, który w 6 sekund poprawi nam nastrój. Od czasu do czasu nie liczę kalorii i poprawiam sobie humorek właśnie tym niesamowitym przysmakiem –

zobaczcie same jak łatwo wykonać ten MUS CZEKOLADOWY

 

 

Co potrzebujemy do wykonania MUSU CZEKOLADOWEGO:

175 g czekolady deserowej;

1/2 szklanki wody;

3 żółtka;

1 łyżka likieru czekoladowego;

3 łyżki cukru kryształ.

 

SPOSÓB WYKONANIA

MUS CZEKOLADOWY
czekolada deserowa

 

175 g czekolady deserowej rozpuścić w 1/2 szklanki wody, gotować 2 minuty, przestudzić. Wymieszać z 3 żółtkami i łyżką likieru czekoladowego.

3 białka ubić z 3 łyżkami cukru i połączyć z masą. Przelać do salaterek, dobrze schłodzić.

Można posypać orzechami lub płatkami kokosowymi i migdałami.

 

I dzięki temu prostemu w wykonaniu deserowi – znów mamy pełno energii. MUS CZEKOLADOWY – dobry na wszystko 😉

Smacznego.